Ahmad Fadli KC : 03.2010 : Lelaki adalah Manifestasi Tuhan (Uncategorized)

Lelaki adalah manifestasi Tuhan kalau kita ambil bucu pandang Islam, Kristian dan Hindu.

Pertama konsep Tuhan yang satu dalam Islam. Seorang lelaki suka ada lebih dari satu wanita pada satu-satu masa. Dan mampu untuk membenihkan atau cinta lebih daripada satu wanita pada satu masa. Wanita pula secara biologinya cuma mahu kepada satu lelaki pada satu masa. Kalau wanita bersama lebih daripada satu lelaki pada satu masa, anak yang bakal lahir celaru siapa bapanya.

Tuhan yang satu untuk manusia sejagat. Dan manusia sejagat sembah dan berserah kepada Tuhan yang satu. Satu lelaki untuk ramai wanita dan ramai wanita untuk lelaki yang seorang.

Alat sulit lelaki yang sempurna terdiri daripada satu zakar dan dua biji buah zakar. Kalau cuma ada zakar tapi tiada buah zakar, terasa kurang jantan. Tak mampu membenihkan perempuan. Kalau cuma ada dua biji buah zakar tapi tiada zakar, bukan lelaki namanya. Tiga dalam satu dan satu dalam tiga. Inilah konsep Triniti dalam Kristian.

Zakar itu juga ada banyak bentuk. Sewaktu tidak keras, ia lembik. Apabila keras, ia garang dan angkuh sekali. Namun kadang-kadang nampak angkuh dan garang tapi cuma berani sekerat jalan. Barang yang sama tapi boleh berubah bentuk pada berlainan masa. Inilah konsep Tuhan dalam Hinduism. Tuhan yang satu tetapi pelbagai rupa.

Walaupun begitu, manusia yang berTuhankan zakar pastinya akan tukar jadi hanTu.

Pilih yang mana satu pilihan kalbu….